Belföld

Tavaszias idővel indulhat a február

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, foltokban köd is képződik, ami napközben feloszlik. Elszórtan számíthatunk gyenge csapadékra: nyugaton hó, havas eső, míg keleten havas eső, eső valószínű, írja a Kiderül.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de délután, este a Kisalföldön és az Alpokalja északi részén megélénkülhet a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. Késő estére -3, +2 fok közé hűl le a levegő.

Péntektől melegszik az idő, ezen a napon a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul majd, hétvégén pedig még magasabb nappali hőmérsékletre számíthatunk.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, átmeneti felszakadozások lehetnek, és szórványosan alakul majd ki eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 15 fok közt alakul majd, az Északi-középhegység térségében néhány fokkal gyengébb lesz a felmelegedés.

Vasárnap szintén erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé lehet eső, illetve zápor, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 13 fok között alakul majd, sőt, az Alföld keleti részén 14, 15 fok is lehet.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik