Belföld

Jéghideg patakba dobta a pár hetes kutyáit egy barcsi férfi

A Barcsi Járásbíróság 1 év börtönt szabott ki egy 60 éves barcsi állatkínzóval szemben. A szabadságvesztés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A férfi két 4 hetes keverék kutyát dobott a Rinya patakba, hogy azokat „megleckéztesse”. A 11 fokos vízben, az 5 méter magasságból bedobott kölykök minden bizonnyal megfulladtak volna, ha nem sétál épp arra egy szabadnapos rendőr a kislányával.

Kecskeméti Gábor a Barcsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály vezetője kiszúrta a patak partján lévő férfit, hogy nagyon figyel valamit a vízben.

A férfi az alezredes kérdésére azt állította, hogy a kiskutyáit sétáltatta, amikor azok beleestek a vízbe. A két eb a növényzetben próbált megkapaszkodni és a vízfelszínen maradni. Az alezredes hazafutott egy merítőhálóért, amivel – a kislánya segítségével – sikerült kimenteni az 1 hónapos kiskutyákat.

A rendőr azonnal értesítette a helyi állatmentőket, akik menhelyre szállították a négylábúakat. Mivel felmerült annak a gyanúja, hogy a gazdájuk dobta be az állatokat a vízbe, ezért a helyi kapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárás indított.

A 60 éves férfi felfüggesztett börtönt kapott. A végzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik