Belföld

Hűvösre tették az öcsödieket rettegésben tartó bűnözőt

Jogerősen lezárult a Szolnoki Törvényszéken annak a büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki egy kocsmai verekedés során úgy megvert egy másik férfit, hogy meg kellett műteni. Néhány hónappal később pedig több embert, köztük egy rendőrt is, fényes nappal, a nyílt utcán azzal fenyegetett, hogy megöli őket, kettejüket meg is verte.

Egy nyári este a férfi együtt italozott az ismerőseivel a nagyközség egyik sörözőjének teraszán. Az egyik vendég odaszólt neki, hogy halkabban beszéljen, amit az ittas férfi nehezményezett, ezért amikor kifelé indult, maga is odaszólt a férfinak, aki erre megragadta a karját.

A büntetett előéletű férfi ekkor ököllel arcon ütötte, majd az ütéstől a földre eső férfit az arcán és a mellkasán többször, nagy erővel megrúgta. A férfinak több arccsontja is eltört, ezért meg kellett műteni, de több fogát is elvesztette.

A büntetett előéletű férfi a nagyközség főutcáján hajtott az autójával, amikor meglátta, hogy ott sétál az egyik rendőr, akire már régóta haragudott. Megállt a kocsival, és a lehúzott ablakon át kiabálva szidni kezdte, majd megfenyegette, hogy „kinyírja” őt is, és a családját is, ha meglátja a faluban. A zsaru nem válaszolt, csak bement a közeli háza udvarára. Ekkor arra sétált egy másik férfi is, akivel a férfinak ugyancsak nézeteltérése volt.

Vele is kiabálni kezdett, ezért a férfi a közeli zöldségboltba menekült, és felhívta az édesapját, hogy jöjjön, és segítsen. A büntetett előéletű férfi azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Kiszállt a kocsiból, és a férfi után ment az üzletbe és úgy megütötte, hogy az a zöldséges ládák közé esett. Amikor az eladó felszólította, hogy távozzon, a férfi azt mondta, „te nem láttál semmit!”, majd kiment a boltból.

Éppen kilépett az üzletből, amikor megérkezett a boltban bántalmazott férfi édesapja. A férfi vele is kiabálni kezdett, majd ököllel őt is arcon vágta. Az apa azonban nem „üres kézzel” érkezett, és a nála lévő lapáttal viszonozta az ütést. A lendülettől kiesett a lapát kezéből, és dulakodni kezdtek.

Ekkor kijött a zöldségboltból a férfi fia, aki felvette a földről a lapátot, és felszólította a férfi, hogy hagyja abba az apja bántalmazását. Ekkor a férfi azt mondta, hogy a kocsijában tartott fegyverével mindkettőjüket lelövi, de végül csak beült az autójába és elhajtott. Nem sokkal később azonban visszajött, és a kocsi vezetőülésében ülve ismét azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket, majd lehajolt és valamit keresett a kocsiban.

A zöldségboltban megvert férfi azonban nem várta meg, hogy kiderüljön, hogy mit keres és paprikasprayt fújt be a nyitott ablakon. A dühödt férfi ekkor kiugrott a kocsiból, és ökölbe szorított kézzel felé indult, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. Ekkor lépett közbe a korábban megfenyegetett rendőr, aki időközben „erősítést kért”.

Odalépett a férfihoz lefogta, majd a kiérkező másik két rendőrrel megkezdték az intézkedést vele szemben. A büntetett előéletű férfi azonban, ahelyett, hogy engedelmeskedett volna, felszólításra sem adta át az iratait. Beült a kocsijába és el akart indulni, de az egyik rendőr utána ment, és a karjánál fogva kiszállásra kényszerítette, majd az egyik kollégájával megbilincselték.

A dühödt férfi eközben trágár módon szidta az intézkedő rendőröket, és folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy „szétüti”, „megveri” őket. Végül azzal fenyegette meg őket, hogy kárt tesz önmagában, és feljelenti őket, azt állítva, hogy ők verték meg, és az ügyvédje segítségével „kivetkőzteti” őket.

A Kunszentmártoni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, valamint garázdaság, 5 rendbeli zaklatás és más bűncselekmények miatt 3 év 7 hónap börtönre ítélte a férfit első fokon.. Egyúttal elrendelte a vádlottal szemben korábban társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék megalapozottnak találta az első fokú bíróság ítéletét, és lényegét tekintve helybenhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik