Belföld

Tagadják bűnösségüket a 87 éves asszony gyilkosai

A Tatabányai Törvényszéken megkezdődött annak a fiatalembernek a pere, akit a nagybátyja bujtott fel arra, hogy fosszon ki és öljön meg egy egyedül élő védtelen idős asszonyt.

A mai előkészítő ülésen a 19 éves férfi és a nagybátyja is tagadta a bűnösségét. A fiatalember elismerte, hogy megütötte a nőt, de azt tagadta, hogy megölte. Mivel a két elkövető nem tett beismerő vallomást, ezért a bíró elnapolta a tárgyalást. Márciusban a tanúk meghallgatásával folytatódik az ügy.

Az elkövetéskor 19 éves férfi közel két évvel ezelőtt szabadult a börtönből. Munkahelye, jövedelme nem volt, ezért a későbbi áldozata tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát.

Az elkövető rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, hogy pénzt és cigit kérjen. A tél közeledtével a fiatalember szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk. Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért a rokonától, akinek nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó asszonytól szerezzen, akár erőszakkal is.

A fiatal férfi egy októberi nap magához vett egy sörösüveget, majd a bácsikájával együtt elment a nyugdíjas nő lakásához. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő a nyitott kertkapun és a lakásajtón keresztül besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és kétszer a sörösüveggel, majd többször ököllel megütötte. Ezt követően fejbe rúgta és tovább folytatta a bántalmazást.

A támadó kivett az asszony pénztárcájából 5 ezer forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző nőt magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett. A szomszédok értesítették a mentőket. Az idős asszonyt kórházba vitték, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy három nappal később meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik