Belföld

Négygyermekes veszprémi édesapa összeégett holttestét találták meg a református kollégiumban

Nem szándékos gyújtogatás okozta a szerda esti halálos kollégiumi tüzet. Ez derült ki a BRFK lapunknak küldött válaszából, amikor arról érdeklődtünk, hogy beazonosították-e már az elhunyt férfit, és szándékos gyújtogatás okozta-e tüzet.

A rendőrség a közigazgatási eljárás keretében végzett azonosítás során megállapította, hogy az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi. A rendőrség az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

– közölte a BRFK sajtóosztálya.

Mindeközben Orbán Viktor Facebook oldalán megjelent egy videó a miniszterelnök helyszíni látogatásáról. Ebben Orbán arról beszélget a helyszínen lévőkkel, hogy a 47 éves férfi egy négygyermekes apuka volt és valószínűleg aludt, amikor lángokba borult az épület. A jelenlévők szerint elektromos tűz okozhatta a tragédiát. Orbán Viktor szerint lehet, hogy le kell bontani az épületet és egy másikat kell majd építeni helyette a környéken.

Kollégiumtűz után // After the fire at the dormitory

Kollégiumtűz után // After the fire at the dormitory

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. január 25., péntek

 

Az egyetem tájékoztatása szerint a háromemeletes épület 2. és 3. szintje szinte teljesen kiégett, felújítására – az előzetes információk szerint – nincs remény. 165 diák személyes dolgai vesztek oda: ruhák, cipők, telefonok, laptopok, könyvek. A Ráday 28. szám alatti épületben jelenleg nincs áram, víz, fűtés, internet, így a tűz által nem érintett helyiségeket sem lehet még napokig használni. Pénteken a levéltár anyagát próbálják menteni a munkatársak a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen. A levéltári anyagokkal teli pincékből folyamatosan pedig szivattyúzzák a vizet.

A diákok csütörtökön délután rendőri kísérettel 2 percre bemehettek, hogy megnézhessék szobájukat, és elhozhassák az esetleg épségben maradt személyes holmijukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik