Belföld

Jó szülőnek tartja magát, felmentették a gyermekfojtogatási ügybe keveredett anyát

babakocsi (babakocsi, )
babakocsi (babakocsi, )

Bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság azt a nőt, aki a vád szerint az apját kérte meg, hogy fojtsa meg a 3 éves gyermekét. A férfi beismerte, hogy a cselekményt elkezdte, őt a bíróság jogerősen 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mint arról korábban beszámoltunk az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. A vádirat szerint az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

Másfél évvel ezelőtt találkoztak Tatán, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került. Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya.

Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel 40-50 másodpercig  szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta. Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A tatabányai nőtől elvették a kislányát a történtek után, de később újra teherbe esett. Nemrég egy egészséges gyermeknek adott életet.  A picit a nővéréhez hasonlóan szintén kiemelték a családból. Úgy tudjuk, hogy az asszony testvérénél helyezték el a babát

A fojtogatási ügybe keveredett anya az utolsó szó jogán azt mondta, hogy jó anya és soha nem tenne ilyet.

A bíróság szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy az elsőrendű vádlottnak volt olyan célja, hogy a gyermekét megölje, ahogyan az sem bizonyítható, hogy erre felhívta az édesapját.

A Tatabányai Törvényszék pénteki ítéletében az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentette az ellene felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól, az apját testi sértés miatt 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész a nő esetében megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezés iránt fellebbezett, az apja esetében viszont tudomásul vette az ítéletet. Az ítéletet az asszony, az apja és a védőik is tudomásul vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik