Belföld

Iszapfogó tartályba esett egy 3 éves kislány

A Pécsi Járásbíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta annak a 3 éves kislánynak az édesapját, akinek kis híján tragédiához vezetett a figyelmetlensége.

A vádirat szerint a kislány az apjával érkezett a kútra, ahol az édesapa kocsija lemosásába fogott, miközben a kislánya a közeli füves területen játszott a földbe süllyesztve elhelyezett „olajleválasztó” és „iszapfogó” berendezésnél.

A berendezések mindegyike egy 600 mm átmérőjű műanyag fedéllel volt befedve. Az „iszapfogó” berendezés fedele nem volt megfelelően rögzítve, illetve elkerítve, ezért a műanyag fedlapokon játszó gyermek, a fedél elmozdulása miatt beleesett és elsüllyedt az „iszapfogó” tartályba.

A férfi szerencsére észlelte a kislánya beleesését, ezért azonnal a segítségére sietett és kimentette a berendezésből. A kicsi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi több foglalkozási szabályszegést követett el, amikor nem gondoskodott a fedlapok állékonysági felülvizsgálatáról, karbantartásáról, javításáról, cseréjéről és elkerítéséről.

Az ügyész, a vádlott és védője az esetleges fellebbezés bejelentésére három munkanap határidőt tartottak fenn, így a bíróság ítélete nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik