Belföld

Vállalja a hazugságvizsgálatot a várpalotai kettős gyilkossággal gyanúsított férfi

Bár az elfogása után beismerő vallomást tett, a folytatólagos kihallgatása során már kitartóan tagadja B. Zsolt, hogy bármi köze is lenne a Várpalota melletti Boglyas-szőlőhegyen elkövetett kettős gyilkossághoz. A barátnője és kétéves kisfia kivégzésével gyanúsított 40 éves berhidai férfi azt állítja, hogy ő csak felfedezte a holttesteket. Az emberölésekkel gyanúsított férfi ügyvédje, Polgár Péter megkeresésünkre közölte:

Ügyfelem továbbra is kitart amellett, hogy nem ő követte el a gyilkosságokat, ezért vállalja a hazugságvizsgálatot.

Az ügyészség megtiltotta B. Zsoltnak a kapcsolattartást az édesanyjával és a további hozzátartozóival is. Erről így beszélt a letartóztatásban lévő férfi ügyvédje:

Nem látogathatják a börtönben csak csomagot és levelet küldhetnek neki. Ezt azzal magyarázzák, hogy az ügyfelem és édesanyja összebeszélne és a vallomásuk egymásra támaszkodna majd. B. Zsoltot ugyanis az anyja vitte Várpalotára és visszafelé is a történtek után.

B. Zsoltot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel is megvádolhatja az ügyészség, ebben az esetben pedig akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. Sok múlhat azon, hogy mit állapít majd meg az elmeorvosi vizsgálat.

Még nem kaptuk meg a szakértői véleményt, de beszámítható és jól lehet kommunikálni vele. Az más kérdés, hogy fizikálisan nagyon kezd leromlani az állapota

– tette hozzá Polgár Péter.

A gyilkossággal gyanúsított berhidai férfit egy közúti ellenőrzés során kapcsolták le. Amikor a járőrök megállították, azt mondta, hogy tudja, miért keresik, és ő volt a tettes. B. Zsolt akkor azt állította, hogy az anyát és a kisfiát is megfojtotta, a fiút pedig mellkason szúrta, mielőtt végzett vele. Arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy miért követte el a gyilkosságokat.

Akkor végig úgy beszélt kisfiúról és az édesanyjáról, mintha még élnének. Azt mondta, hogy filmszakadása volt, és nem tudja, miért tette. Később viszont visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomást. Ekkor már azt állította, hogy ő csupán megtalálta a holttesteket. Azt mondta, hogy erről azért nem értesített senkit, mert a látottak hatására zavart állapotba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik