Belföld

Tinik raboltak ki tinit Salgótarjánban

Az egyik elkövetőt elkapták, a másik feladta magát.

Péntek délután 13 óra 49 perckor az egyik salgótarjáni iskola igazgatója riasztotta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy egy diákját két ismeretlen kirabolta.

A városi nyomozók rövid időn belül elfogtak egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, ezt követően a fiatalember 15 éves tettestársa a kapitányságon feladta magát.

A beszerzett adatok alapján Salgótarján belvárosában, az utcán a két fiatalkorú megszólította a sértettet, aki erre nem reagált, ezért őt a járdán pár méteren át követték. Ekkor a 16 éves fiú a lányt egy alkalommal arcán megütötte és kezéből a mobiltelefonját erőszakkal kivette, füléből a fülhallgatót kitépte és azokkal a helyszínről távoztak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a két fiút rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, a sértettől elvett telefont a 16 éves fiú ruházatában megtalálták és lefoglalták.

A hatóság tagjai, ahogy azt a police.hu rendőrségi portál írja, a gyanúsítottakat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik