Belföld

Revolverrel raboltak ki egy dohányboltot Soroksáron

Öt napon belül elítélték azt a férfit, aki forgótáras pisztollyal rabolt ki egy dohányboltot vasárnap délután Soroksáron. Az 52 éves férfi korábban szerzett egy a működőképes hatlövetű forgópisztolyt és a hozzá rendszeresített öt darab töltényt.

Vasárnap ittasan ment a XXIII. kerület, Grassalkovich úton található dohányboltba. Először kért egy doboz cigarettát, majd közölte, hogy fegyver van nála, és a kasszában levő pénzt követelte. A rabló a követelése nyomatékosítása céljából elővette a pisztolyt és ismételten a bevétel átadására szólította fel a pénztárost.

Az eladó félelmében a pultra helyezte a kasszában lévő 56 ezer forintot. A férfi magához vette a pénzt majd lelépett.  A rendőrség két nappal később, egy intézkedés során azonosította, és elfogta.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit. A bíróság fegyveresen elkövetett rablásban, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében is bűnösnek találta, ezért 8 év 3 hónap fegyházra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A letartóztatta az elkövetőt.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik