Belföld

Márki-Zay: a Fidesz forradalmat provokál

Hódmezővásárhely polgármestere évértékelőt tartott. Ebben beelőzte Orbánt, Gyurcsányt.

Márki-Zay Péter a vásárhelyi polgárokhoz szólva értékelte a város tavalyi eredményeit, de a kihívások közé már olyan országos gondokat sorolt, mint a fideszes propagandahadjárat, a korrupció, a megfélemlítés.

Volt kitérő Lázár Jánosra és városházi embereire, akiknek a szabadságmegváltása 50 millióba került, majd a polgármester részletesen felsorolta, mennyibe is fájt a városnak a fideszes vezetés öröksége, amit most törlesztenek.

Elkerülték a fizetésképtelenséget, a város adóssága csökkent. Márki-Zay Péter hosszan sorolta, milyen szerződéseket tárgyaltak újra, mondtak fel, miért tettek feljelentést tiltott pártfinanszírozás miatt.

A polgármester szerint a város egy év alatt felszabadult.

Új közösségek alakultak, megszűnt a különbségtétel a különböző egyházközösségek, sportegyesületek, polgárőrök, olvasókörök és nyugdíjasklubok között. A város minden közösségi szerveződést, elesettet egyformán támogat, nem üldözi a fideszeseket. Szerinte mára elmondható, hogy

Vásárhelyen a fideszeseknek is csak a Fidesztől kell félnie.


Márki-Zay Péter az országos ügyekről, újságírói kérdésre, azt mondta, békésen kell leváltani az Orbán-kormányt. A tüntetések erre alkalmasak, de a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke szerint a Fidesz provokálja a tüntetőket, ezért forradalom is lehet.

Tehát könnyen lehet, hogy 1989-90-el szemben most lesz forradalom, én ezt egyáltalán nem zárom ki, azt gondolom, hogy ez a hatalomnak sem érdeke, sőt kimondottan óva szoktam inteni a Fideszt, hogy ebbe az irányba terelje a folyamatokat.

4 millióan eltörölnék a rabszolgatörvényt
3,2 millió ember támogatja a tiltakozó akciókat.  

Kiemelt fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik