Belföld

Három pitbull támadt a húgát védő 13 éves fiúra

Éppen óvodába vitte a kislányt, amikor az állatok rájuk rontottak.  A rendőrség nyomozást indított.

Az RTL Klub Híradója számolt be a brutális kutyatámadásról. A Somogy megyei Ötvöskónyiban súlyosan megsérült a 13 éves fiú, aki óvodába vitte húgát, amikor a pitbullok rájuk támadtak. A gyerek testével védte a kislányt, így őt marták össze kezén, lábán és fején az állatok. Húga el tudott szaladni, egy arra járó férfitól kért segítséget.

A férfi a kislánnyal berohant egy közeli házba, megérkezett a kutyák gazdája, aki ütni kezdte a pitbullokat, felemelte a gyereket, majd ölében a fiúval ő is utánuk rohant. Hívták a mentőket, kiderült, a fiú a fején, a lábán és a karján szenvedett súlyos sérüléseket.

A gazda szerint nem ő hagyta nyitva a kertkaput, azt állítja, valaki kiengedte az állatait. A kutyákkal a Sonline.hu szerint korábban is volt gond. A hírportálnak Pusztai László polgármester azt mondta: feljelentés nem történt az ebek gazdája ellen, de kutyáit többször is szabadon látták, pedig még villanypásztor is van ingatlana körül.

Az még aggasztóbb, hogy a kutyák az ötvöskónyi játszótér tőszomszédságában élnek, amely mellett a templom és az óvoda is található. Szerinte az állattartásról szóló törvény nem túl szigorú, egy ilyen súlyos eset nem maradhatna következmények nélkül,  mindent megtesz azért, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő Ötvöskónyiban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik