Belföld
Budapest, 2018. október 17.
Az új vásárcsarnok a Szent István téren. Bontják az 1883 óta mûködõ újpesti piacot a Szent István terén. A régi épület helyén park, terasz pavilon és szabadtéri pódium kap helyet. A régi piacot a közelmúltban átadott új vásárcsarnok váltotta fel.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Újpest fideszes vezetése is eljátszotta, ami az MTVA-nak sikerült

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2019. 01. 11. 17:07

Mint emlékezetes, decemberben 16-án a Kossuth téren kezdődött kormányellenes demonstráció résztvevői az MTVA óbudai székháza elé vonultak, majd több ellenzéki parlamenti képviselő bement az épületbe, hogy megpróbálja beolvastatni a követeléseit. Az MTVA fegyveres őrsége Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erőszakkal tette ki a székházból, a többieknek pedig személyre szóló birtokvédelmi határozatot kézbesítettek. Az óbudai jegyző, Kiss Anita határozatának kézbesítése után nem maradt választásuk az országgyűlési képviselőknek: el kellett hagyniuk az épületet.

Hasonló módszerrel próbálta meg kizárni a Wintermantel Zsolt által irányított újpesti fideszes városvezetés az önkormányzat szomszédságában található forgalmas közterületről három ellenzéki párt képviselőit. A Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom az új piac előtt gyűjtött aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.

Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. birtokvédelmi beadványt adott be a Kunigunda utcai ügyben is exponálódott óbudai jegyzőhöz. Az önkormányzati cég azt állította, hogy az ellenzéki aktivisták zavarták a piac forgalmát.

A óbudai jegyző alig néhány nappal a MTVA-ügyben hozott határozata után elutasította a piac kérelmét. Az indoklás szerint a piac által kifogásolt tevékenységet, azaz az aláírásgyűjtést a gyülekezési törvény értelmében csupán a rendőrségnek kell bejelenteni.

Újpest jegyzője mindenesetre figyelmeztetésben részesítette az ellenzéki pártokat, és kilátásba helyezte, hogy akár 2 millió forintig terjedő bírságot is kiróhat, ha a piacnál akcióznak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.