Belföld
Budapest, 2018. október 17.
Az új vásárcsarnok a Szent István téren. Bontják az 1883 óta mûködõ újpesti piacot a Szent István terén. A régi épület helyén park, terasz pavilon és szabadtéri pódium kap helyet. A régi piacot a közelmúltban átadott új vásárcsarnok váltotta fel.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Újpest fideszes vezetése is eljátszotta, ami az MTVA-nak sikerült

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2019. 01. 11. 17:07

Mint emlékezetes, decemberben 16-án a Kossuth téren kezdődött kormányellenes demonstráció résztvevői az MTVA óbudai székháza elé vonultak, majd több ellenzéki parlamenti képviselő bement az épületbe, hogy megpróbálja beolvastatni a követeléseit. Az MTVA fegyveres őrsége Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erőszakkal tette ki a székházból, a többieknek pedig személyre szóló birtokvédelmi határozatot kézbesítettek. Az óbudai jegyző, Kiss Anita határozatának kézbesítése után nem maradt választásuk az országgyűlési képviselőknek: el kellett hagyniuk az épületet.

Hasonló módszerrel próbálta meg kizárni a Wintermantel Zsolt által irányított újpesti fideszes városvezetés az önkormányzat szomszédságában található forgalmas közterületről három ellenzéki párt képviselőit. A Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom az új piac előtt gyűjtött aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.

Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. birtokvédelmi beadványt adott be a Kunigunda utcai ügyben is exponálódott óbudai jegyzőhöz. Az önkormányzati cég azt állította, hogy az ellenzéki aktivisták zavarták a piac forgalmát.

A óbudai jegyző alig néhány nappal a MTVA-ügyben hozott határozata után elutasította a piac kérelmét. Az indoklás szerint a piac által kifogásolt tevékenységet, azaz az aláírásgyűjtést a gyülekezési törvény értelmében csupán a rendőrségnek kell bejelenteni.

Újpest jegyzője mindenesetre figyelmeztetésben részesítette az ellenzéki pártokat, és kilátásba helyezte, hogy akár 2 millió forintig terjedő bírságot is kiróhat, ha a piacnál akcióznak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.