Belföld

Hazaüzent Gruevszki, hazaárulást emleget

Nemzeti katasztrófának tartaná, ha megszavaznák az alkotmánymódosítást.

A 168 ÓRA szúrta ki, hogy újabb Facebook-bejegyzést tett közzé Nikola Gruevszki. A korrupció miatt elítélt, Magyarországra szökött volt macedón kormányfő hosszan fejtegette követőinek, miért lenne nemzeti katasztrófa, ha a parlament elfogadná az ország névváltoztatását lehetővé tevő alkotmánymódosítást.

Görögország ehhez köti, hogy ne vétózza meg Macedónia EU- és NATO-csatlakozását, de Gruevszki szerint az alkotmánymódosítás egy árulással ér fel. Ő ugyan mindig támogatta, hogy Macedónia a NATO és az EU tagja legyen, és ezért kompromisszumot kössenek, de a macedónok nemet mondtak a megállapodásra.

A volt kormányfő szerint az őt leváltó bábkormány mindenkit félreállít, bebörtönöz, aki az útjába áll az alkotmánymódosításnak.

Gruevszki szerint ki lehetne harcolni jobb alkut a görögökkel. Gruevszkit is próbálták arról meggyőzni, hogy enyhébb büntetésért vegye rá pártja tagjait a módosítás megszavazására.

Gruevszki állítólag egy cikkben azt állította, részben azért jött mert megtudta, merényletet akartak elkövetni ellene a börtönben. Elmondása szerint könnyű volt Macedónia elhagyása, Magyarországon pedig már állásajánlatokat is kapott.

Gruevszki újabb felbukkanását a közösségi médiában, az indokolta. hogy a macedón parlament szerdán kezdte meg az ország nevének megváltoztatását célzó alkotmánymódosításról szóló utolsó vitáját, amit legkésőbb jövő keddig le kell zárni.

Pintér Sándor úgy engedhet be bárkit az országba, hogy nyoma sem marad
Nikola Gruevszki Magyarországra érkezésének körülményei örökre titokban maradhatnak, ha a kormány úgy akarja.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik