Belföld

Eva Rezesová felszolgálóként dolgozik egy kassai japán étteremben

Bár anyagi lehetőségei miatt valószínűleg megtehetné, hogy egy szalmaszálat se tegyen arrébb hátralévő életében, munkával telnek a tavaly nyáron szabadult Eva Rezesová mindennapjai. A 24.hu megtudta, a milliomosnő nem kérte ki a jogosítványát Szlovákiában, és egy jól menő kassai belvárosi szusiétteremben dolgozik felszolgálóként.  

Eva Rezesová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával rohant bele az előtte haladó Fiat Puntóba, amely teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg. A kétgyermekes nőt kilenc évre ítélték el, de jó magaviselete miatt a büntetése kétharmadának letöltése után szabadlábra helyezték. Ez annak köszönhető, hogy több jutalmat kapott a bent léte alatt, és mindvégig betartotta a szigorú szabályokat.

Kiengedése nemcsak idehaza, de Szlovákiában is vihart kavart. Ennek leginkább az volt az oka, hogy a másfél évtizede elhunyt dúsgazdag Alexander Rezeš gyermeke.

Az egyik legnagyobb szlovák ingatlaniroda épp eladásra kínálja a Rezeš család villáját. Így mindenki láthatja, milyen körülmények közt élt annak idején az ország második leggazdagabb családja. A villáról készült felvételeket ide kattintva tekintheti meg. A família még a privatizációban szerezte a vagyonát. Egy időben övék volt a kassai vasmű, a helyi, valamint a prágai Sparta focicsapata is.

A családhoz három korábbi közúti baleset is köthető, és amikor Eva szorult támaszra, meg is kapta a szeretteitől.

Eva szabadulása után többször összeült a család, hogy miként lehetne a társadalomba való beilleszkedését a legjobban segíteni. Először úgy volt, hogy Eva csinál majd egy új vállalkozást, de végül meggondolta magát. A bátyja feleségének van egy nagyon szép szusiétterme Kassa belvárosában, most ott dolgozik. Felszolgálja az ételeket és az italokat, de ha kell, akkor besegít a konyhában és az egyéb teendőkben is. Olyan mindenes. Azt mondta, hogy szeret ott lenni, mert nagyon kedvesen viszonyulnak hozzá a vendégek. Úgy érzi, teljesen visszafogadták a történtek után.

– mondta lapunknak a család egyik megbízható közeli ismerőse.

Rezesová természetesen nem az eladásra kínált fényűző villában él. A családból ugyanis nem ő, hanem a bátyja, Julius az, aki igazán vagyonos.

Eva jelenleg az édesanyjánál lakik a gyerekeivel, de azt tervezi, hogy majd külön költözik. Amikor kijött a börtönből, nagyon le volt soványodva. Amióta a sógornőjénél dolgozik, lelkileg is sokkal jobban van. Fel is kapott magára néhány kilót. Jól érzi magát, kiegyensúlyozott.

– tette hozzá informátorunk.

Rezesovát nyolc évre tiltották el a járművezetéstől. Ez azonban csak Magyarország területére érvényes. Azaz Szlovákiában simán kocsiba ülhetne, hogy ha akar. Erről ismerőse azt mondta:

Vezethetne, de nem vezet és egyelőre nem is akar. Még csak ki sem kérte a jogosítványát a hatóságoktól azóta, hogy kijött. Pedig nyilván kényelmesebb lenne neki, hiszen minden nap ő kíséri iskolába a kisebbik lányát. Ezt úgy oldják meg, hogy a család egyik tagja viszi el őket minden reggel az iskolába, Eva utána elmegy dolgozni.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik