Belföld

Életfogytiglant kapott a kegyetlen túronyi fejszés gyilkos

Életfogytiglant kapott jogerősen az a túronyi férfi, aki 2016 májusában egy fejszével verte agyon a nyugdíjas szomszédját. A Pécsi Ítélőtábla döntése alapján a férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az idős férfi két alkalommal is megbízta a vádlottat a háza körüli kisebb munkák elvégzésével. Ennek során a férfi rájött, hogy a nyugdíjas jó anyagi körülmények között él, valamint háztartása és a melléképületben tartott eszközállománya modern és értékes gépeket tartalmaz.

Az egyik este felöntött a garatra és elhatározta, hogy szomszédjától fűnyírót vagy más, értékesíthető műszaki holmikat lop. A zár lefeszítéséhez magához vett egy fejszét, majd a ház udvarába ment. Amikor a mellépülethez ért, váratlanul fény gyulladt ki és megjelent a házigazda, aki bár észrevette a vádlottat, de nem szólt semmit és visszaindult a házba.

A férfi utána ment, majd a házban a fejszével nagy erővel fejbe vágta. Az ütéstől a férfi azonnal a földre került és elvesztette az eszméletét. A férfi ezt követően még legalább hatszor lesújtott a fejére. Az idős férfi a bántalmazás következtében elhunyt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A férfi a brutális gyilkosság után magához vette az áldozat pénztárcáját, benne 22 ezer forinttal, majd hazament és elégette az okiratokat a tárcával együtt. Mivel eszébe jutott, hogy a fejszét otthagyta, és el akarta tüntetni a nyomokat, másnap visszament a házba.

Ennek során további ingóságokat is magához vett, majd hazament. A fejsze nyelét elégette, a fejsze fokát és az ingóságokat pedig egy ismerőse telkén található kútba dobta. A sértett holttestét május 18-án találták meg.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat bűnösnek találta nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében, ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik