Belföld

60 millióval vertek át időseket unokázós csalók

Négy hónap alatt 251 bűntettet követtek el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi nyomozói befejezték annak a 12 csaló ügyének vizsgálatát, akik mintegy 60 millió forint értékben csaltak ki pénzt, ékszert, leginkább idős sértettektől.

12 ember 251 üzletszerűen elkövetett csalást követett el 2017 decembere és 2018 márciusa között Budapest több kerületében és  Pest megyében. B. Ernő és társai 13 esetben csaltak ki pénzt vagy ékszert a sértettektől és 238 alkalommal próbáltak pénzt kicsalni.

A 32 éves budapesti B. Ernő tavaly február 9-én este felhívott egy férfit, a fiának kiadva magát hétmillió forintot kért, arra hivatkozva, hogy albánok elrabolták, fogva tartják. A pénzért B. Ernő társai mentek, akiket a rendőrök az átadáskor tetten értek és elfogtak.

B. Ernő a sértetteket jellemzően éjszaka hívta fel, magát családtagnak kiadva síró, könyörgő hangon adta elő, hogy albán maffiózók elrabolták, mert tartozik nekik. A férfi általában azt kérte, hogy a kiváltásához szükséges pénzt egy hulladéktárolóba tegyék.

A nyomozók a csalókat többször a bűncselekmény elkövetése közben fogták el, amikor a pénzért mentek. A rendőrök az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik