Belföld

Lázár János: Sok buta és tehetségtelen ember van Hódmezővásárhelyen

A Rádió 7 vendége volt szombaton Lázár János, akivel személyesen a kormánypárti rádió társtulajdonosa, Rákay Philip beszélgetett – mindezt a vasarhely24.com szemlézte.

A volt Miniszterelnökséget vezető miniszter nem várt túl sok jót 2018-tól, de egy igen érdekes, izgalmas, és nem rossz év lett balőle. Mint mondta, elvesztegetett időként fog bevonulni az elmúlt időszak Vásárhely történelmébe, mivel a város fejlődése látványosan megtorpant. A vásárhelyi időközi választást (amelyen vesztett a Fidesz – szerk.) sokan egy nagy, országos példának szeretnék beállítani, hogyan lehet megverni a Fideszt – mondta. Szerinte Rapcsák András személyében választottak már független polgármestert a város élére, de a mostani városvezetőről hamar kiderült, hogy nem független. Lázár szerint róla – vagyis Márki-Zay Péterről – most kiderült, sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt és a Fidesz legyőzését, az ország vezetését tűzte ki célul.

A volt miniszter úgy fogalmazott:

Vásárhely vezetését másra bízták a választók, még akkor is ha butább és tehetségtelenebb, mint mi. Van ilyen.

Hozzáfűzte, nem szabad megsértődni, inkább sajnálja, hogy így történt. Lázár interpretációja szerint nem a személyét érintő kritika volt az időközin elszenvedett vereség, inkább egy közelebbről meg nem nevezett személy “biztatása” és “pénze” állt az eredmény mögött.

Saját munkáját, sorsát Lázár sikeresnek értékelte, mint mondta, áprilisban nagy fölénnyel nyert, városában is bizalmat kapott, értékelték a választók az eddig végzett munkát és eredményeket. Hozzátette, szülővárosában szeretne élni élete végéig.

Arról hogy miként élte meg 5 éves kormányzati, országos munkáját Lázár János úgy vélekedett: Orbán Viktor kérésre nem tudott nemet mondani 2012-ben, még úgy sem, hogy a polgármesteri székből kellett felállnia. 2014-től kancelláriaminiszterként még több időt töltött a fővárosban és az országos ügyek irányításával. Ekkor is nagyon sokat tudott segíteni szülővárosán és választókerülete településein, de személyesen a mostaninál jóval kevésbé tudott ott megjelenni. Nem lehet pénzzel betakarni a személyes jelenlét hiányát – fogalmazott és hozzátette, az elmúlt fél évben nagyon sok kisebb, személyes, helyi ügyben, témában sikerült segítséget nyújtania, sok sikernek örülhettek közösen a hozzá fordulókkal.

Ezután a volt miniszter több hódmezővásárhelyit is éles kritikával illetett, mint mondta:

Sok buta és tehetségtelen ember Vásárhelyen is úgy tartja, megbukott azzal, hogy nem kormánytag már az idén.

Hozzátette, ezek az emberek akkor nyilatkozzanak, ha Vásárhelyről kormánytagként dolgoznak pár évet.

Lázár arról is beszélt, hogy szerinte a rombolás és a destabilizálás jegyében fog zajlani a 2019-es esztendő az ellenzék részéről. A decemberben a parlamentben történtek Soros-féle bosszú lehetett a CEU-ügyre válaszul – vélte a volt kormánytag.

Provokációra, új típusú politikai harcmodorra kell készülni az ellenzék felől tavasszal országosan és Vásárhelyen is

– mondta.

Szerinte Vásárhely első embere, aki az ország vezetője szeretne lenni, máris úgy beszél a Fidesz szavazóiról, mintha azok útszéli, bugris bunkók lennének, pedig bármilyen választási rendszer is lenne az országban, az elvitathatatlan, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, a társadalom többsége nem kért az ellenzék egyikéből sem.

Utóbbi mondata különösen azért pikáns, mert ugyanebben az interjúban számos hódmezővásárhelyi választót butának és tehetségtelennek bélyegzett Lázár János.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik