Belföld

Alig lehet elhagyni Magyarországot

Csanádpalotán kettő, Röszkénél három órát állnak a kilépni szándékozó személyautók.

Megnövekedett a várakozási idő szombatra a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk – írja a police.hu. A személyautóval utazóknak célszerű másik határátkelőt választani, Románia irányába Kiszombor vagy Battonya Közúti Határátkelőhelyek felé lehet kerülni, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek.

Szerbia felé még rosszabb a helyzet, ott a torlódás miatt három órát kell vesztegelni, a rendőrség itt is azt javasolja, aki teheti válasszon másik határátkelőt. Tiszasziget, Ásotthalom, Bácsalmás és Bácsszentgyörgy Közúti Határátkelőhelyek felé lehet kerülni, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a police.hu Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, meleg ruhaneműt. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik