Belföld

Óbuda polgármestere: Vérlázító volt, ahogy a képviselők inzultálták a jegyző asszonyt

Mint ismert, hétfőn Kiss Anita III. kerületi jegyző birtokvédelmi határozatának kézbesítése után nem sok választása volt az MTVA Kunigunda utcai épületében táborozó ellenzéki képviselőknek: el kell hagyniuk az épületet.

A Népszava birtokába került végzés szerint azért akarták kidobni a honatyákat az MTVA székházából, mert

a képviselők az épületben való folyamatos tartózkodása nem egyeztethető össze az intézmény közszolgálati funkciójának a gyakorlásával és a közmédia belső rendjével.

Több III. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő nyílt levélben kérte Kiss Anitát, hogy ne segítse az MTVA törvénytelen eljárásait. Azzal érveltek, hogy mivel az országgyűlési képviselők nem magánszemélyként járnak el, így velük szemben a birtokvédelmi eljárás lefolytatása fogalmi képtelenség.

Az ügyre most reagált Bús Balázs, Óbuda polgármestere is. A kerület honlapján azt írta, Dr. Kiss László, Béres András és Burján Ferenc kiválóan tájékozottak voltak a hétfői nap eseményeivel kapcsolatban, ezért nagyon sajnálja, hogy asszisztáltak egy szégyenteljes politikai akcióhoz, ahelyett, hogy inkább együttérzésüket fejezték volna ki a jegyző asszony felé azért, hogy a hatósági feladatainak végzése közben őt, minden alap nélküli és tisztességes emberekhez méltatlan inzultusok érték párttársaik részéről.

Jegyző asszony szakmai kvalitásait Önök nagyon jól ismerik, hiszen Kiss Anita, 2010 decembere óta, tehát immáron nyolc éve jegyzője Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és munkáját példaértékű szakmaisággal és odafigyeléssel végzi, amelyet Önök is megtapasztaltak a képviselő-testület működésével összefüggésben.

Bús Balázs úgy fogalmazott, szó szerint vérlázító volt, ahogy Korózs Lajos és Oláh Lajos parlamenti képviselők a hatósági ügyben eljáró Kiss Anitát inzultálták és verbálisan presszionálták. Tanulságos volt azonban az is, hogy ezzel a gyalázatos magatartással a jelenlévő női parlamenti képviselők nem azonosultak.

Mindezek alapján elvárom, hogy önkormányzati képviselői tisztségükhöz méltatlan megnyilvánulásuk és egy nem az önkormányzat által indított hatósági ügyben, politikai érdekek által vezérelt befolyásolási kísérletük miatt – férfiemberhez illő módon – haladéktalanul személyesen kérjenek elnézést Jegyző asszonytól

– fűzte hozzá.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik