Belföld

Megalázta, mint egy kutyát, majd megölte

A debreceni férfi kevesellte az összekoldult pénzt és a tűzifát.

A debreceni férfi, miután kiszabadult a börtönből, tavaly tavasztól hajléktalanként élt, így ismerkedett meg két társával. Január 22-én délután a vádlott az egyik hajléktalan sértettel elment a Debrecen belvárosában lévő, általuk rendszeresen használt lakatlan házhoz.

Ott a kályhába begyújtottak, italoztak, majd a vádlott szidni kezdte a sértettet, mivel kevésnek találta a koldulásból szerzett bevételt és a tűzrevalót. Magához vett egy több mint 1 méteres vízvezetékcső-darabot, felszólította a sértettet, hogy kússzon oda hozzá.

Mint a kutyával

A férfi négykézláb odamászott, a vádlott pedig, mint egy kutyát, parancsszavakkal utasította, hogy különböző testhelyzeteket vegyen fel. Utána bántalmazni kezdte, a csődarabbal és puszta kézzel is ütötte és bele is rúgott.

Amikor a sértett az ütések hatására eszméletét vesztette, a vádlott a haját meggyújtotta, majd vízzel lelocsolta az égett területet és tovább bántalmazta. Ezt már végignézte a másik hajléktalan is, aki felszólította a vádlottat, hogy a verést hagyja abba.

Kivonszolta, kihűlt, meghalt

A vádlott erre megfenyegette, majd a vasrúddal őt is bántalmazta, a másik sértettől pedig levette a kabátját, cipőjét és a kályhában elégette. Ezután a sértett matracát is elvette, a férfi a hideg kövön feküdt, majd mindhárman elaludtak.

Éjszaka a vádlott felkelt és a betonon fekvő, vérző sérültet a házból kivonszolta. A sértett nem mert visszamenni, el akarta hagyni az udvart, de a kapunál lévő raklapok közé beszorult a lába, elesett és eközben jobb lábán nyílt lábszárcsonttörések keletkeztek.

Január 23-án hajnali 1 óra körül a járőrök találtak rá az erősen kihűlt sértettre, aki a gyors orvosi ellátás ellenére már nem lehetett megmenteni. 

A vádlott a másik sértettnek 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket okozott, aki emiatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik