Belföld

Hét és fél évet kaphat a kalauzok támadója

A fiatal nő korábban vert már börtönőrt és orvost is.

A nő két unokatestvérével március végén jegy nélkül szállt fel Nyíregyháza-Sóstón a Záhony felé tartó vonatra. Mivel nem volt  jegyük, a jegyvizsgáló közölte velük, hogy a következő megállóban le kell szállniuk, vagy megválthatják nála a jegyeket.

A nők közölték, nincs pénzük. Leszállni nem akartak. A vádlott trágár szavakkal szidalmazta a jegyvizsgálót és hátrataszította. Társa segítségére sietett a másik kalauz és egy szolgálaton kívüli rendőr.

A vádlott a rendőr felszólítására sem csillapodott le, ütésre emelt kézzel támadt a kalauzra. A dulakodásban a vádlott a következő állomáson megálló vonatról a peronra esett, ahol az intézkedést a kiérkező rendőrök vették át.

A vádlott, fiatal kora ellenére, különös visszaesőnek minősül, mert ugyanilyen bűncselekményért korábban már kétszer is börtönre ítélték. 2012-ben egy börtönőrre támadt, 2013-ban egy kórházban bántalmazott egy orvost.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyektől is. Az újabb bűncselekményért a vádlottal szemben – figyelemmel arra, hogy különös visszaeső – akár hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik