Belföld

A DK feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt

A Demokratikus Koalíció feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt, írja hétfői közleményében a párt.

Az országgyűlési képviselők nem tettek semmi törvényelleneset. De tegyük fel, ha ilyen lett volna – ilyen nem volt – akkor Országgyűlési képviselővel szemben tettenérés esetén rendőr eljárhatna, magán-biztonsági őrök és magánhadseregek nem. Aki erre utasítást adott és aki ezt végrehajtotta az bűncselekményt követett el és azt a rendőrségnek le kell tartóztatni!

– fogalmaztak.

Hozzátették, Gréczy Zsolt frakciószóvivőt fizikai erőszakkal akadályozták meg, hogy bemenjen a köztévé épületébe, pedig országgyűlési képviselőként joga van belépni. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselőket fizikai erőszakkal egyszerűen kidobták a köztévéből, Varju László DK-s képviselőt öten teperték földre.

Ezt nem rendőrök tették, hanem egy Pintér Sándorhoz köthető magán-biztonsági cég. Nekik nincs joguk a képviselőkhöz érni, ez hivatalos személy elleni erőszak. Az épületen kívül lévő képviselőink a kint lévő rendőrökhöz fordultak, elmondva, hogy képviselői jogaik ellenére nem engedik be őket az épületbe. Amikor a rendőrökkel együtt akartak bemenni, akkor a magán-biztonsági őrök a rendőröket sem engedték be. A rendőrök ekkor mégsem intézkedtek, azt állítva, hogy a köztévé épülete magánterület. Abszurd!

Szél Bernadett a Facebook-oldalán közölte, hogy Hadházy Ákossal ők is megtették a feljelentésüket. Egyrészt hivatalos személy elleni erőszak (Btk 310. para. (1) a) miatt, másrészt irány Strasbourg a politikai szólásszabadság súlyos sérelme miatt (Emberi Jogok Európai Egyezmèny 10. cikk megsértése).

✔️ A feljelentésünket természetesen megtettük Hadházy Ákossal. Egyrészt hivatalos személy elleni erőszak (Btk 310. para….

Közzétette: Szél Bernadett – 2018. december 17., hétfő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik