Belföld

Hadházy: Ezek borzasztóan félnek

Interjú a független országgyűlési képviselővel, akit reggel biztonsági őrök tepertek le és dobtak ki a köztévé épületéből. Hadházy Ákos egy petíciót szeretett volna beolvasni a tévében, és fel akart menni egy lépcsőn, hogy végre egy illetékessel beszéljen, ezt azonban nem engedték neki.

Mit akarnak most csinálni?

Egy nyomásgyakorlás sikere attól függ, hogy mennyire elszánt és kitartó az ember. Én mindkettő vagyok. Nem gondolom, hogy ma fog ledőlni az a bástya, a propaganda bástyája, de az események azt mutatják, hogy jó helyen járunk. A ma késő délutáni tüntetésen természetesen megint ott leszek. Bízom benne, hogy minél több magyar ember segíteni fog minket. Kis csata a petíció beolvasása, de fontos. Újra elküldöm a levelet a köztévé vezetőinek azzal, hogy bármikor készen állok arra, hogy fogadjanak és a petíció szövegét leadják a köztévében, hogy eljusson azokhoz a magyarokhoz is, akiktől eddig sokszor elzárta a valós információkat a hatalom. Ha nem sikerül az öt pontba szedett követeléseket beolvasni, akkor látványos diagnózist adunk arról, mennyire mélyre hatolt már a propaganda, az emberek félrevezetése. A tegnapi és mai nap tanulsága az, hogy borzasztóan félnek, a hatalom retteg.

Kiprovokálta azt, hogy erőszakot vessenek be önnel szemben és kidobják a biztonsági őrök a köztévé épületéből?

Nem volt szándékomban. Országgyűlési képviselőként a teljes intézményben szabad mozgásom van, de nem akadályozhatom a rendeltetésszerű működést, ezt nem is tettem. Csak azon a lépcsőn akartam felmenni, amely valószínűleg a tévé vezetőségéhez vezet, ezt állták el az őrök, ezért próbáltam oldal felkapaszkodni. Utána rángattak le. De hivatalos személy, országgyűlési képviselő vagyok, ezért nem érhetnek, nem érhettek volna hozzám.

Ennyiben hagyja a kidobását?

Nem. Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt. Szél Bernadett videójából sok minden kiderül, a közreműködők kiléte nem lehet kérdéses. És magánúton is pert indítok testi épség megsértése miatt.

Mi a terve?

Egyelőre megpróbálom feldolgozni a ma történteket. Aztán délután tüntetés.

Hadházy Ákost biztonsági őrök dobták ki az állami televízióból
Négyen megragadták és egyszerűen kitették az utcára, mindezt egy rendőr szótlanul nézte végig. Szél Bernadett élőben közvetítette, hogy mi történik, de a biztonsági őrök őt is kilökték az ajtón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik