Belföld

Aljas indokkal elkövetett emberöléssel vádolják az Újlak utcai tinit

A 17 éves fiú és a későbbi áldozat ugyanannak a budapesti gimnáziumnak a tanulója volt. Miután megismerkedtek, a fiú udvarolni kezdett a nála egy évvel idősebb lánynak, majd egy ideig kapcsolatban is voltak. A fiú örökös  féltékenysége, és ebből adódó viselkedése miatt azonban a lány végül tavaly októberben szakított vele.

A fiú nem fogadta el a lány döntését. A szakítást követően sűrű telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta a lányt, így próbálta rávenni őt a kapcsolat felvételére. A lány többször is kérte volt barátját, hogy hagyja őt békén, egyúttal azonban attól is tartott, hogy a fiú esetlegesen kárt tesz magában.

A kamasz január 12-én este hat körül egy Örs vezér téri buszmegállóban látta meg a korábbi barátnőjét. A fiú felajánlotta a lánynak, hogy hazakíséri, aki bele is egyezett.

A nyomozás során kiderült, hogy útközben többször is összevesztek, majd a lépcsőházban újra vitatkoztak és ekkor a 17 éves fiú a hátizsákjából elővett késsel többször megszúrta korábbi barátnőjét, majd kiszaladt a házból. A mentőket a ház egyik lakója értesítette, azonban a fiatal lány életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrök még aznap éjjel lakásában fogták el a feltételezett elkövetőt, akit őrizetbe vettek, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Életkorára tekintettel, a vele szemben kiszabható büntetés felső határa 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A fiú jelenleg is letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik