Belföld

Kövér Lászlónak viszket a tenyere, fegyelmezni akarja az ellenzéket

Azt akarja, hogy fájjon nekik.

Hatalmas terjedelemben idézi az állami hírügynökség azt az interjút, amit Kövér László adott csütörtökön az Inforádiónak.

A házelnök szerint „anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren”, ami felveti annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket. Szerinte az, ami a Házon kívül történt, semmiben nem különbözött attól, amit az ellenzék az ülésteremben csinált.

Azt mondta, úgy tűnik, ami eddig a fegyelmi rendelkezésekben volt, nem elég visszatartó erő, és ha ez az ellenzék állandó taktikai eszköze, akkor legalább „fájjon nekik”. A mostani házszabály alapján pénzbírságra tett javaslatot, más büntetést egyelőre nem javasolt, mert „hagyja, hogy ülepedjen az élmény”.

Kijelentette: az utcai tiltakozások egy idő után elülnek majd. Ezután hosszasan ecsetelte, hogy az ellenzék szerinte nehéz helyzetben van.

Arról, hogy sokszor nem a kormány, hanem képviselők nyújtanak be fontos javaslatokat, azt mondta, nem volt ez másként 2010 előtt sem, és „van, amikor az idő sürget, és nincs idő hosszú hónapokig tartó egyeztetésre”. Az azonnali kérdések műfajáról pedig azt mondta, az ellenzéki képviselők esetében 90 százalékban színtiszta gyalázkodásról van szó, konkrét tárgyi kérdések nem kerülnek elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik