Belföld

Hat kilométeres autósüldözés után fogták el a szerb embercsempészeket

Vádat emeltek öt szerb embercsempész ellen, akik határsértőket próbáltak Ausztriába juttatni hamis rendszámú autókkal. A vádirat szerint a férfiak tavaly szeptemberben azért jöttek Magyarországra, hogy a társaik által a zöldhatáron korábban átjuttatott, és négy napig az Ásotthalom környéki erdőkben bujkáló illegális határátlépőket Ausztriába szállítsák.

Ketten sofőrként vettek részt a bűncselekményben, a többiek pedig utasként ültek a járművekben. Az egyik autóban tizenegy afgán és egy bangladesi határsértő szállt be, a másik kocsi felvezetőként haladt előttük, hogy előre jelezzék a rendőri ellenőrzéseket. Az 55-ös úton a felvezetők észrevették a rendőröket, és telefonáltak a másik sofőrnek, hogy hagyjon ott mindent, és fusson el a kocsitól.

A férfi így is tett, de a rendőröknek sikerült elfogniuk őt. A rendőrök a felvezetőket is követni kezdték, a járművet hat kilométeres autósüldözés után sikerült megállítaniuk.

A nyomozás során kiderült, hogy a csempészéshez használt autók rendszámait leszerelték, azokra hamis svájci rendszámokat tettek.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás előkészületének vétségével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik