Belföld

17 év fegyházat kapott a brutális mernyei anyagyilkos

Tizenhét év fegyházat kapott jogerősen az a 44 éves mernyei férfi, aki brutális kegyetlenséggel végzett a saját édesanyjával tavaly áprilisban.

A férfi rendszeresen fenyegette, fojtogatta és verte az anyját. A meggyilkolt nő lánya szerint az asszony többször is feljelentette a testvérét, de ezeket végül mindig visszavonta, mert nem szerette volna, hogy valami baja essen a fiának. A hozzátartozók szerint mindig akkor volt agresszív a férfi, amikor ivott.

Az erősen ittas férfi tavaly április 1-jén is összeveszett édesanyjával és az ő élettársával. A férfival dulakodni kezdett, majd egy szárvágóval megsebesítette. Ezt követően pedig a saját anyja ellen fordult. Egy késsel nyakon szúrta, fejbe rúgta, arcon taposta, mellkason rúgta, majd addig verte és fojtogatta, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek. A brutális bántalmazás következtében a 66 éves asszony a helyszínen meghalt.

A Kaposvári Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és kapcsolati erőszak bűntettében találta bűnösnek. Ezért 17 év fegyházra ítélték.

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik