Belföld

Rekonstruálta a rendőrség a csolnoki emberölést, önvédelemre hivatkozik az elkövető

Rekonstruálta a rendőrség a szeptember végi csolnoki emberölést, amikor leszúrta egy férfi az ismerősét az egyik helyi kocsma előtt. G. Krisztián beismerő vallomást tett kihallgatása során. A férfi ügyvédje azt állítja, hogy védence csak azt követően vette elő a kést, hogy lefújták gázspray-vel és leütötték egy üveggel. Erre alapozzák a védekezésüket.

G. Krisztián azt mondta, hogy könyörgött, hogy hadd szálljon be a kocsijába, de nem hagyták neki. Ekkor elővette a kést és valóban megszúrta az áldozatát. Először mindenki fel volt háborodva, hogy mekkora hülyeség, amit mondott, hogy csak védekezésképp vette elő a kést. Azóta az áldozat édesapja saját maga ismerte el, hogy a saját sógora fújta le ügyfelemet a késelés előtt. A kocsmával szemben van egy üzlet, aminek a kamerája rögzítette, hogy kezdődött az eset. Még nem láttuk a felvételt, de abban bízunk, hogy ez alá fogja támasztani azt, hogy ügyfelem jogos védelmi helyzetben cselekedett

– mondta lapunknak Böröczky Kornélia, az elkövető ügyvédje.

Helyszíni kihallgatáson rekonstruálták az esetet ügyfelemmel. Ezt meg fogják tenni majd a tanúkkal is. Ügyfelemet nagyon megviselte az eset, ezért alig várja már, hogy kiderüljön az igazság

– tette hozzá az ügyvéd.

Az emberöléssel gyanúsított férfi családja több mint tízmillió forintot gyűjtött össze, hogy minél nagyobb óvadékot fel tudjon ajánlani a védelem azért, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzanak hozzátartozójukkal szemben. Az ügyben eljáró nyomozási bíró viszont elutasította a védelem indítványát.

15 millió forintot ajánlottunk fel, de nem fogadták el. Sőt, februárig meghosszabbították az ügyfelem letartóztatását

– mondta Böröczky.

Mint arról korábban beszámoltunk G. Krisztián szeptember 28-án délután egy csolnoki italozó előtt szóváltásba került egy ismerősével. A balhé odáig fajult, hogy a férfi kést rántott és megszúrta az ismerősét. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított elmenekült a helyszínről, de miután beszélt az ügyvédjével önként feladta magát a Pilisvörösvári Rendőrőrsön. G. Krisztián a rendőrségen tudta meg, hogy meghalt az áldozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik