Belföld

2 és fél év börtönt kapott az Árkád felrobbantásával fenyegetőző férfit

2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az Árkád bevásárlóközpontot, Budapesten.

A vádirat szerint a 27 éves férfi május 25-én délelőtt felhívta a 112-es segélyhívó számot és azt állította, hogy bombát helyezett el a X. kerületi üzletközpontban , ami két óra múlva felrobban. A férfi ezt követően az üzletközpont telefonszámán is megismételte a fenyegetést.

A férfi bejelentése alapján a rendőrök az üzletközpontot kiürítették, ennek során legalább 3500 vásárlót és 200 alkalmazottat kellett távozásra kötelezni. A bombával fenyegető férfit rövid időn belül, a bevásárlóközpont közelében kapták el a rendőrök.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, és 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte, egyúttal elrendelte egy korábbi – 1 év 6 hónap tartamú – felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik