Belföld

Orbánhoz fordult a Figyelő címlapja miatt a Zsidó Világkongresszus elnöke

Múlt héten nagy indulatokat kiváltó címlappal jelent meg Schmidt Mária lapja, a Figyelő. A képen Heisler András látható, amint húszezresek potyognak rá. A címlap miatt múlt héten Izrael magyarországi nagykövete és a Mazsihisz is felháborodásának adott hangot.

A Figyelő cikke a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításáról szól, amelyre állami támogatás is jutott. A lap azt állítja, hogy a projekttel kapcsolatban elszámolási nehézségek adódtak, de a Mazsihisz és vezetője, Heisler András állítja, hogy minden elszámolási kötelezettségének határidőben eleget tett.

A hvg.hu szúrta ki a Times of Israel nevű lapban, hogy a New York-i központú Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder is nemtetszését fejezte ki a kormánypárti lap címlapja miatt. Lauder vasárnap egy levélben arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nyilvános ítélje el a Figyelő címlapján megjelent antiszemita képet.

Lauder azt írta, egy ilyen kép

egyike a zsidó személyek legősibb és legszörnyűbb karikírozásának, és nem csak a magazint, hanem egész Magyarországot nagyon rossz fényben tünteti fel.

Kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik