Belföld

A Mazsihisz és az izraeli nagykövet is felháborodott a Figyelő címlapján

Közleményben adott hangot felháborodásának Izrael magyarországi nagykövete és Mazsihisz az e heti Figyelő címlapja miatt. A kormánypárti hetilap címlapsztorija a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításáról szól, amelyre állami támogatás is jutott.

A Figyelő azt állítja, hogy a projekttel kapcsolatban elszámolási nehézségek adódtak, de a Mazsihisz és vezetője, Heisler András állítja, hogy minden elszámolási kötelezettségének határidőben eleget tett. Hozzátették:

A Figyelő 2018/48. számának címlapján megjelent Szövetségünk elnökét ábrázoló fotó-montázs közösségünkkel szembeni évszázados sztereotípiák felélesztésére alkalmas. (…) A rendszerváltás óta példa nélküli, hogy egy történelmi egyház vezetőjéről – minden ténybeli alapot nélkülözve – ily’ uszító címlap jelenjen meg.

Az izraeli nagykövetség azt írta, hogy Yossi Amrani nagykövet felhívta a MAZSIHISZ elnökét, Heisler Andrást, hogy kifejezze személyes aggodalmát és megdöbbenését a Figyelő hetilap címlapjával kapcsolatban. A nagykövet szerint a címlap burkolt és szégyenletes célzást tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik