Belföld
Law and Justice concept. Mallet of the judge, books, scales of justice. Gray stone background, reflections on the floor, place for typography. Courtroom theme.

Leszúrta élettársát egy kecskeméti nő a gyerekük születésnapja után

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 12. 05. 19:05

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék még januárban M. Andreát, amiért 3 év börtönre ítélte. A határozat ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője eltérő tényállás megállapítása, és a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést. A Szegedi Ítélőtábla most 3 évről 4 évre súlyosította az asszony ítéletét.

M. Andrea és a párja, P. János 17 éve éltek élettársi kapcsolatban Kecskeméten. Kapcsolatukból egy gyermek született. Az  utóbbi 8 évben azonban megromlott a kapcsolatuk. Az egymással folytatott beszélgetéseket lecsökkentették, a közös programokat mellőzték, egyfajta feladatmegosztás keretében élték külön-külön az életüket.

A férfi a család anyagi alapjainak megteremtéséről és egyes háztartási teendők ellátásról, míg az asszony a közös gyerek ellátásáról, tanulmányainak segítéséről és a többi háztartási munka elvégzéséről gondoskodott.

2015 júniusában a gyerekük 15. születésnapját ünnepelték hármasban, ami során a férfi leittasodott. Másnap reggel a férfi reggel 5 órakor kelt, hogy levigye sétálni a kutyájukat. Ekkor megjelent a nő az előszobában és a halálát kívánva, egy hússzeletelő késsel mellkason szúrta.

A férfi a hálószobában lefeküdt, míg élettársa, cselekménye súlyát felismerve, következményeinek elkerülése érdekében értesítette a mentőket. A férfi csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti, hogy életben maradt.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.