Belföld

Eltiltanák Kövér Lászlót a kitiltástól

A DK kezdeményezi, hogy a házelnök ne tilthasson ki újságírókat a parlamentből.

Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes azt mondta, az Egyesült Államokban már kiderült, hiába nem szereti Donald Trump elnök a kritikus kérdéseket, újságírókat nem lehet kitiltani a Fehér Házból. Szerinte ennek igaznak kellene lennie Magyarországon is, az Orbán-rendszer azonban évek óta kitilt újságírókat a parlamentből.

Az Országgyűlésben jelenleg Kövér László házelnök kénye-kedve szerint dönt arról, hova és kit enged be, emiatt a független sajtó munkatársai alig tudnak fideszes politikusoktól kérdezni.

Az EBESZ elítélte a magyar újságírók parlamenti kitiltását
Nem engedik be a Parlamentbe a korábban kitiltott újságírókat.

A Demokratikus Koalíció javaslata alapján a jövőben csak attól lehetne megvonni a belépőt, aki fizikai fenyegetést jelent a parlament biztonságára, vagy nem megfelelő személyes adatokat ad meg.

Akitől megtagadják a beléptetést, az a Kúriától kérhetne jogorvoslatot.

Más témában feltett kérdésre válaszolva a DK alelnöke azt mondta, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) nem szavazott migránsvízumról, mert ilyen nincs. A testület tárgyal egy úgynevezett humanitárius vízumról, de arról sem voksoltak, ha pedig azt bevezetik, nem lesz kötelező érvényű, a tagállamok dönthetik el, akarják-e alkalmazni. (mti)

Kiemelt fotó: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik