Belföld

Baltával hasította szét az albérlője fejét egy csongrádi férfi

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki 2012 novemberében baltával agyonverte lakótársát, majd a holttestet a kertjében elásta Csongrádon..

A jelenleg 28 esztendős férfi hét évvel ezelőtt ismerkedett meg a későbbi áldozatával, akinek kiadta az egyik szobát.

Az 51 éves férfi gyakran italozott, és a szállásadója kérése ellenére sem járult hozzá a költségekhez. Emiatt egyre több volt köztük a vita. Az utolsó vita során 2012 a szállásadó közölte a férfival, hogy el kell költöznie, ha nem fizet. Erre az idősebb férfi közölte, hogy az az ő szobája és oda nem mehet be.

A főbérlő később fát hasogatott az udvaron, amikor az albérlő megjelent és újra vitatkozni kezdtek. A balta végig a vádlott kezében volt, majd a házba visszakeveredve legalább 14 alkalommal megütötte vele a lakótársát. Az első csapások hátulról érték a férfit. A védekezni próbáló férfi a földre került, a fejét ért csapások következtében nyílt koponyatörést szenvedett, és a kialakuló agysérülések miatt a rövid idő alatt meghalt.

A férfi néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte, majd a kertben elásta. Ezt követően ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy “kinyírta a lakótársát”, de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

Az áldozat hozzátartozói tavaly tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A rendőrségi eljárás során a férfi tavaly márciusban márciusban, több mint négy évvel a bűncselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a lakótársa  megölését, majd megmutatta, hova ásta el a holttestet.

Az ügyész az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére tíz év börtönbüntetés kiszabására tett javaslatot, és kitért arra, a férfi a különös kegyetlenséghez közeli brutalitással gyilkolta meg áldozatát. A férfi beismerte a gyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik