Belföld

Elvesztette a szüleit, majd megszülte a babáját a rajkai balesetben

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság ítéletet hozott annak román állampolgárságú anyukának az ügyében, aki várandósan okozott halálos közúti balesetet tavaly Rajka közelében.

A bíróság bűnösnek találta halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért őt 1 év szabadságvesztés büntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A nőt a bíróság előzetes mentesítésben részesítette, vagyis a közhiteles nyilvántartásokban szereplő büntetett előéletre vonatkozó adatok nem fognak szerepelni.

A nő 8 hónapos terhes volt, amikor történt a szörnyű tragédia. Mellette ült férje, hátul pedig szülei, akik között ült az egyéves gyermeke. Rajka közelében járt, amikor a záróvonal ellenére előzni kezdett egy előtte haladó turistabuszt, melyen 57-en utaztak.

Ekkor vette észre, hogy szemből egy teherautó érkezik, ezért megpróbált visszatérni a saját forgalmi sávjába, az autóbusz elé. Az autó hátsó része azonban nekiütközött a busz elejének, és lesodródott az útpadkára, ahol többször átfordult, miközben a hátul utazók kirepültek a kocsiból.

A borzalmas balesetben a nő szülei olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal meghaltak. Az anyuka férje és az 1 éves gyermeke megsérültek. Az autót vezető nő súlyos koponyacsonttörést szenvedett, több csontja is eltört, azonnali császármetszést kellett a helyszínen végrehajtani. Az újszülöttnek nem lett semmi baja.

A bíróság a kiszabott büntetés során a nagyszámú enyhítő körülményeket értékelte túlnyomórészt. Ilyen enyhítő körülmény volt a vádlott büntetlen előélete, a halálos eredmény bekövetkezésében a sértetti közrehatás, továbbá, hogy a balesetben maga is súlyos sérüléseket szenvedett, amely miatt a 8 hónapos terhes vádlottnál a szülést meg kellett indítani. Az anyuka azóta sem épült fel teljesen. Jelenleg is gyógykezelés alatt áll Németországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik