Belföld

Székkel leütötték egy szegedi diszkóban, otthon meghalt

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla, mint II. fokú bíróság a halált okozó testi sértés miatt K. T. ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokú ítéletét. Így a férfi jogerős büntetése 4 év 6 hónap börtön és 5 év közügyektől eltiltás lett.

A Budapesten lakó elkövető három évvel ezelőtt Szegedre utazott egy barátjához azért, hogy a hétvégét együtt töltsék el a városban. Előbb a barátja lakására ment, ahol italozni kezdtek, majd egy szórakozóhelyet kerestek fel, ahonnan éjjel 11 óra tájban egy másikba mentek át.

A későbbi áldozat, N. A. T. szintén abba a kocsmába ment el a barátaival, ahol a vádlott is szórakozott.

Éjjel 1 óra körül K. T. a tánctér előtti üres területen minden előzmény és indok nélkül az egyik asztal mellől elhúzott egy széket. Azzal a tőle mintegy 2 méter távolságban lévő, neki háttal álló 27 éves férfi mögé lépett, és a székkel megütötte a sértettet úgy, hogy a szék támlája a sértett hátát kis erővel, míg a szék lába közepes erővel a sértett fejét találta el.

A megtámadott férfi állva maradt, majd a tarkóját fogva a szemközti falhoz ment, ahol az egyik barátjával beszélgetni kezdett. Többen is érdeklődtek tőle, hogy érzi magát az ütés után, de azt válaszolta, hogy vele minden rendben van. Így, miután nem láttak rajta sérülést, elsősegélyben nem részesítették, és nem hívtak hozzá mentőt sem. Az elkövetőt felszólították a szervezők, hogy hagyja el a szórakozóhelyet.

A leütött férfi és barátai 1:30 óra körül mentek el a vendéglőből, a 27 éves férfi is hazatért. Mivel a barátai később nem tudták vele felvenni a kapcsolatot, a felé intézett üzenetekre, telefonhívásokra nem válaszolt, este 23:10 perc körül elmentek a lakásához. A férfi a csengő hangjára sem reagált, ezért lakatost hívtak a lakásajtó kinyitásához, bejelentést tettek a rendőrségen, majd értesítették a mentőszolgálatot is.

A lakásba lépve a fiatalembert  az ágyán fekve, halva találták meg. Halála, amit koponyatörés és az ehhez társuló vérzés, illetve a vérbelehelés miatti fulladás okozta.

Támadója a bűnösségét elismerte, és azzal védekezett, hogy súlyos ittassága miatt a történtekre nem emlékszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik