Belföld

Brutálisan elbántak a Nyíregyházán megkéselt butikossal

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárásban elrendelte K. A. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a mátészalkai férfi november 22-én délelőtt Nyíregyházára utazott azért, hogy anyagi problémáit rendezze. Magával vitt egy kést és egy riasztó pisztolyt is. Vásárlást színlelve bement egy butikba, nézelődött, majd több női ruhát is kért megtekintésre az eladótól.

Később kiválasztott egy ruhaneműt, majd mikor azt az eladó be akarta csomagolni, elővette a riasztó pisztolyt. Az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte. A nő a földre került, ekkor a gyanúsított lefogta és ráült a testére. Előhúzta a kabátjába rejtett kést, és azzal előbb arcon próbálta szúrni a nőt, aki kivédte a szúrást, így az orra sérült meg.

A férfi ekkor hasba szúrta az eladót. A nő próbálta magáról lerúgni a gyanúsítottat, de az ismét megszúrta. A szomszédos üzlethelyiségben dolgozó férfi figyelt fel a sikítozásra. A kirakaton keresztül látta a támadást, és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen. Visszaszaladt a telefonjáért, majd értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A nőt életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik