Belföld

Benzinnel lelocsolta, rágyújtotta a nőre a házat mert kikosarazta

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közveszélyokozás és zaklatás miatt emelt vádat egy 68 éves férfival szemben, aki azzal torolta meg a visszautasítását, hogy felgyújtotta az őt kikosarazó nő házát.

A férfi és a nő között tavaly nyáron baráti viszony alakult ki, a férfi szerette volna ezt a kapcsolatot elmélyíteni. Az asszony azonban visszautasította a közeledését, aki ebbe nem nyugodott bele, és folyamatosan zaklatni kezdte a nőt. Rendszeresen követte, illetve a házát is figyelte.

A férfi áprilisban megjelent a nő házánál, ahol látta, hogy az asszony egy másik férfival kertészkedik. Az ittas állapotban lévő férfi ettől annyira indulatos lett, hogy hazament két kanna benzinért, majd visszament a nő házához.

A férfi ezt követően szétlocsolta a benzint a teraszon és meggyújtotta. A gyújtogatása következtében kialakult tűz azonban olyan erővel kezdett lángolni, hogy a férfi több égési sérülést is elszenvedett.

A férfi által okozott tűz miatt a terasz, illetőleg az ahhoz kapcsolódó nyári konyha leégett. A lakóház illetve a szomszédos ingatlanok kizárólag azért menekültek meg, mert a kiérkező tűzoltók gyorsan meg tudták fékezni a lángokat, és a nyári konyhából anélkül tudták kimenekíteni a gázpalackokat, hogy a környéken lakók életét is veszélyeztető gázrobbanás bekövetkezett volna. A férfi  az emberéletek veszélyeztetésén kívül 4 millió forint kárt is okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű és az eljárás alatt távoltartás hatálya alatt álló férfira fegyházbüntetést kért azzal, hogy a szabadságvesztés tartamát beismerő vallomása esetén a bíróság 5 évben állapítsa meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik