Belföld

Lefoglalta a rendőrség a Kékestetőnél fának csapódó buszt

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a járművet lefoglalták – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Az ügy részleteinek, így a baleset okainak és körülményeinek tisztázása szakértő bevonásával zajlik, a munka előreláthatólag hosszabb időt, akár hónapokat is igénybe vehet – mondta Lázár Levente.

A gyöngyösi rendőrkapitányságon indult eljárás hivatott tisztázni azt is, hogy helytállóak-e azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az autóbusz teljes fékrendszere működésképtelen volt a baleset idején, és ha igen, akkor mi vezethetett a meghibásodáshoz.

A busz a sofőrrel együtt negyven embert szállított, közülük a balesetben tizenketten sérültek meg: ketten súlyosan, tízen pedig könnyebben. A sérülteket a gyöngyösi és a hatvani kórházba szállították a mentők, de már valamennyien elhagyták az egészségügyi intézményt. A sofőr azt mondta, hogy azért irányította a fának a buszt, mert elromlott a járművön a fék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik