Belföld

Felszámoltak egy kollégiumban rejtőzködő drogbandát Mosonmagyaróváron

Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelemmel vádol öt férfit, akik egymásnak adták, majd értékesítették a kábítószert egy mosonmagyaróvári kollégiumban.

A beszerzési forrást jelentő férfitól amfetamint, fél kg marihuánát és több mint fél kg kokaint foglaltak le tavaly nyáron. A kábítószerek összességében különösen jelentős mennyiségűek. A férfitól lefoglalt a rendőrség 150 darab lőszert és az álmennyezet alól 10 ezer eurót is.

További két férfi a kábítószer-kereskedelem kapcsán összesen 400 g marihuánának a mosonmagyaróvári kollégiumba történő eljuttatásáért vonható felelősségre. Egyikőjüktől 1 millió 724 ezer forintot, míg a másik vádlottól 99 db lőszert foglaltak le a nyomozás során.

A marihuána terjesztését a kollégiumban lakó két társuk végezte; legalább 125 alkalommal értékesítettek a kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolt összesen 400 g kábítószerből. A szobában talált befőttesüvegből 565 ezer forintot foglaltak le a hatóságok.

Az ügyészség a kábítószer beszerzését végző vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádiratban vele szemben – beismerés esetére – 6 év szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A társai terhére rótt kábítószer-kereskedelem  kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az előkészítő ülésen történő beismerésük esetére a vádirati indítvány 3 év szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik