Belföld

Nyolc év fegyház kevés a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség.

Mint korábban megírtuk, első fokon nyolc év fegyházra ítélte a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját. V. Jánost  szexuális erőszak, szexuális erőszak kísérlete és szexuális visszaélés bűntettében is bűnösnek találták. Az ügyet az RTL Klub Házon kívül című műsora hozta nyilvánosságra két éve.

A 168 Órával a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője közölte: fellebbeztek a volt igazgató és a volt nevelő ügyében, mindkettőjük esetében a kiszabott büntetés súlyosbítását kérték. Az ügyészség részben a felmentéseket, részben a jogi minősítéseket támadta a fellebbezésben – közölte Jászberényiné dr. Király Teodóra.

Az elsőrendű vádlott, V. János 26 évig volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója, és 2011 augusztusáig az ott elhelyezett kiskorú gyermekek gyámja. A másodrendű vádlott 2015 augusztusától 2016 márciusáig gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensként és növendékügyi előadóként dolgozott az intézményben.

Kitálaltak a bicskei gyermekotthon volt lakói, miután egyik társuk a vonat elé ugrott
Arcukat vállalva, részletesen beszéltek arról, hogy az intézet köztiszteletben álló vezetője éveken át zaklatta őket.

A törvényszék mindkét vádlottat végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzik, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állnak.

Vesztegetéssel is vádolják a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját
Rá akarta venni a gyerekeket, hogy vonják vissza a terhelő vallomásukat.

Kiemelt Kép: RTL Klub 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik