Belföld

Visszavitték a kórházba a félholtra vert nyugdíjast, pár nap múlva meghalt

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék.

A két baráti viszonyban lévő elkövető 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetett, amikor tüzet kerestek a cigarettázáshoz. Este 11-kor berúgták egy sajóbábonyi 78 éves asszony lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Az idős idős nő se tüzet, se pénzt nem adott át nekik, és arra kérte őket, hogy hagyják békén. Ekkor egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, míg társa egy, a helyszínen talált seprűnyéllel és ököllel ütni kezdte.

A két fiatal átkutatta a lakást, de nem találtak készpénzt és távoztak. A magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói, kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án elhalálozott.

A bíróság az I.r. vádlottat 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még 16. életévét sem töltötte be, 9 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte.

Enyhítő körülmény volt az időmúlás és a vádlottak személyiségzavara. A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek közt, hogy az I.r. vádlott büntetett előéletű, és hogy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követték el az emberölést. A két fiatal gyilkos és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A két férfi továbbra is letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik