Belföld

12 év fegyházat kapott a szomszédját agyonverő férfi

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon kiszabott büntetését annak a férfinak, aki négy évvel ezelőtt úgy megverte a szomszédját, hogy belehalt a sérüléseibe.

A munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfi alkoholista volt A férfi szomszédságában lakott egy 74 éves cukorbeteg. A férfi az egyik este hazafelé tartott a kocsmából, amikor meglátta, hogy a szomszéd házában a verandaajtó nyitva van. Átmászott a kerítésen és bement a házba. Amikor a nyugdíjas meglátta a házába belépő férfit, meglepődött, megijedt és kiabálni kezdett, majd támadólag közelebb lépett a vádlotthoz.

A férfi megijedt a sértettől, így amikor a közelébe ért, két kézzel mellkastájon meglökte. A lökés hatására a szomszédja az ágyra, majd a földre zuhant.

Ezt követően az alkoholfüggő férfi egy fémből készült eszközzel ütlegelni kezdte, aki a karjával megpróbálta a támadást elhárítani. A férfi csak akkor hagyta abba a sértett bántalmazását, amikor az áldozata már nem mozdult. A férfi a gyilkosság után hazament és elégette azt a ruhát, amiben végzett a nyugdíjassal.

Az áldozat számos töréses és heveny vérzéssel járó sérülést szenvedett el, halálának közvetlen oka vérzéses, traumás shock volt. A halálának bekövetkezésében közrehatottak természetes okú megbetegedései, mivel a vérzés gyors előrehaladását, visszafordíthatatlanná váló állapotát elősegítették. A holttestét másnap délelőtt találták meg.

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék védekezésre korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházra  ítélte. A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik