Belföld

Lopni mentek a rendőrségről a befüvezve karambolozó kocsitolvajok

Füvezés (marihuána, füves cigi, füvezés)
Füvezés (marihuána, füves cigi, füvezés)

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik  előbb Szentgálon, majd Veszprémben szereztek maguknak autót, hogy lakóhelyükre hazajussanak.

A 26 éves férfi és 18 éves társa miután nyugtató hatású gyógyszert, illetve „biofüvet” fogyasztottak, elhatározták, hogy gépkocsit szereznek, és Szentgálról azzal jutnak haza Ajkára, illetve az egyik Ajka melletti faluba.

A kora esti órákban észrevettek egy gépkocsit, amelyben az indítókulcs bent maradt, s azzal Ajka felé indultak úgy, hogy a járművet az idősebb elkövető vezette. A két férfi azonban csak a szomszédos településig jutott, mivel Úrkút külterületén a személyautó elejét összetörve egy árokba borultak. Az elkövetőket a történtek miatt a rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. A gyanúsítotti kihallgatás után szabadon engedték őket.

A két férfi azonban ezt követően sem tett le szándékáról, hogy gépkocsival menjenek haza, miután a rendőrségről távoztak. Találtak egy másik személyautót, amelyben az indítókulcs szintén bent maradt. A járművet ekkor is az idősebb férfi vezette, a 8-as számú főút felé indultak. Haladásuk közben nekiütköztek egy személyautó hátuljának, így a második alkalommal megszerzett gépkocsiban is kárt okoztak.

A két férfit végül egy rendőrségi járőrkocsi állította meg. A férfiak a rendőrautó hang- és fényjelzését először figyelmen kívül hagyták, majd mintegy 300 méter megtétele után, egy kamionos pihenőben megálltak, ahol igazoltatták őket.

Az idősebb férfinak a bódult állapotban vezetés miatt is felelnie kell a bíróság előtt, míg cserbenhagyás vétsége miatt külön eljárás van folyamatban.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik