Belföld

Kis híján kivégezte az egész családot, mert nem vitték el wellnessezni

wellness-szálló (wellness, szálloda, hétvége)
wellness-szálló (wellness, szálloda, hétvége)

A vádlottnak kiterjedt rokonsága volt, de elsősorban unokahúgával és annak férjével, valamint azok gyermekeivel tartotta a kapcsolatot.

Rendszeresen kisebb-nagyobb összegeket is juttatott rokonainak, volt, amit ajándékként, volt, amit kölcsönként adott részükre, de több ízben nem kérte azt vissza. Segített hiteleik törlesztésében. Ezekért ellenszolgáltatást nem várt el, viszonzásképpen unokahúga főzött, mosott rá, szinte családtagnak számított.

Tavaly áprilisban vádlott tudomást szerzett arról, hogy rokonai elutaztak egy wellness-hétvégére, de erre őt nem hívták magukkal, amely miatt megharagudott. A húsvéti időszakban a család a gyerekeket egyik nap állatkertbe, másik nap pedig wellness fürdőbe vitte, azonban a vádlottat ide sem vitték magukkal.

Emiatt annyira megharagudott, hogy több esetben is szidalmazta őket a faluban, és halálukat kívánó kijelentéseket tett. Ezt megtudva a családfő megtiltotta neki, hogy hozzájuk járjon, mire a vádlott megfenyegette, ha nem adnak vissza 1-2 millió forintot egy héten belül, akkor meg fogja ölni őket.

Tavaly júniusban a vádlott gyufát és egy kanna benzint vett magához, és elment a sértettek házához. Átmászott a kerítésen, majd amikor meggyőződött arról, hogy a család már alszik, előbb a családi ház nyílászáróit, valamint a bejárati faajtó félfáit, majd a gépkocsi hátulját locsolta le benzinnel, amit a gyufával meggyújtott.

Ezután a házhoz ment azzal a szándékkal, hogy azt is meggyújtsa. A gépkocsi benzintartályában lévő benzin begyulladt, a zajra a szemközti házban lakó férfi kijött, mire a vádlott félelmében, hogy lelepleződik, sietve távozott hazament, majd miután beáztatta a ruháit, lefeküdt aludni.

A fenti tényállás alapján a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés kísérlete, és magánlaksértés bűntette miatt 7 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védő enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen a Székesfehérvári Törvényszék ítéletét megváltoztatta a vádlott főbüntetését 9 év fegyházra  súlyosította. A vádlott szándéka 2 felnőtt rokonának megölése volt, míg a velük egy házban tartózkodó kisgyermekek tekintetében a lehetséges eredménybe belenyugodott. De veszélyeztette további 2 felnőtt és 1 kisgyermek életét is, akik a felgyújtott gépjármű közelében lévő házban aludtak. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az emberölési céllal okozott tűzeset nem lett tragikus kimenetelű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik