Belföld

Óriási fordulat a Prisztás-gyilkosság ügyében

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 11. 17. 07:27

A Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el. Újra vizsgálják az ügyet.

Elsőként a PestiSrácok.hu számolt be arról, hogy a táblabíróság már meg is küldte az iratokat az ügyet hamarosan újra tárgyaló Fővárosi Törvényszéknek.

Korábban H. István másodrendű vádlott és védője indítványára a Kúria rendelte el a perújítási nyomozást, mert az Aranykéz utcai robbantásért és a Fenyő-gyilkosságért jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohác azt állította, nem a jogerősen elítélt H. István, hanem ő ölte meg Prisztás Józsefet.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának a 15 évre elítélt H. István ügyvédje azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatilag azt állapította meg, lehet, hogy nem ügyfele a gyilkos.

Budapest, 2010. február 23.
A büntetés-végrehajtás kommandósai állnak a Fõvárosi Bíróság tárgyalótermében a golyóálló mellényt viselõ Jozef Rohác (j) mellett, aki a vád szerint 1997-ben ismeretlen társaival megkísérelte felrobbantani Seres Zoltán vállalkozót. A Fõvárosi Fõügyészség elõre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaéléssel vádolja Rohácot, aki tagadta bûnösségét, de vallomást nem kívánt tenni.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Rohác beismerte Prisztás megölését
Az ügyben két éve elítélték H. Istvánt, aki jelenleg is börtönben van.

H. István unokatestvére is megszólalt, azt mondta, és korábban a bíróságon is ezt vallotta, a férfi a gyilkosság idején velük volt egy családi összejövetelen.

Budapest, 2010. február 23.
A büntetés-végrehajtás kommandósai állnak a Fővárosi Bíróság tárgyalótermében a golyóálló mellényt viselő Jozef Rohác (j) mellett, aki a vád szerint 1997-ben ismeretlen társaival megkísérelte felrobbantani Seres Zoltán vállalkozót. A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaéléssel vádolja Rohácot, aki tagadta bűnösségét, de vallomást nem kívánt tenni.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Meg nem értett költőből lett megkerülhetetlen bérgyilkos a Patkány
Portré Jozef Rohácról, a kilencvenes évek budapesti merényleteinek végrehajtójáról.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.