Belföld

Saját feleségét vitte halálba a részeg sofőr

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős döntést hozott annak a férfinak az ügyében, aki ittasan vezetett és a felesége halálát okozta.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi a feleségével és a barátaival Pácinból Nagyrozvágyra ment autóval egy koncertre. A férfi  napközben pálinkát és sört ivott, majd indulás előtt még egy sört bedobott. Valamennyien beültek az autóba, amit a vádlott vezetett, a biztonsági övet azonban egyikük sem használta.

A férfi vezetés közben hátrafordult és beszélgetni kezdett a hátul ülőkkel, kijelentette, hogy ő „így is tud vezetni”. A férfi a megengedett sebességet is túllépte, elveszítette a jármű feletti uralmat, míg végül egy fának csapódott. Az ütközés miatt az anyósülésen utazó felesége az életét vesztette és a többi utas is megsérült.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság halált okozó ittas járművezetés miatt 3 év börtönre és 3 év közúti járművezetéstől ítélte a vádlottat. Az ítélet ellen a férfi és a védője enyhítés érdekében fellebbeztek.

A másodfokú bíróság a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletében megállapított tényekkel egyetértett. Eljárása során a törvényszék további enyhítő körülményeket tárt fel, megállapította, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetését megbánta, közeli hozzátartozójának elvesztése megtörte, melyre tekintettel az ítéletet megváltoztatta. A férfi büntetését 2 év 5 hónap börtönbüntetésre enyhítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik