Belföld

Már a szabadulása másnapján ölni akart egy ózdi férfi

bíróság, igazságszolgáltatás, kalapács
bíróság, igazságszolgáltatás, kalapács

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta annak a 29 éves férfinak a letartóztatását, aki kis híján megölt egy embert egy nappal a börtönből való szabadulása után.

A férfi májustól letartóztatásban volt és november kilencedikén szabadult. A nyomozás adatai szerint a sértett férfi a baráti társaságával szórakozott Ózdon, majd másnap hajnalban az egyik belvárosi utcában hangoskodott, ezért a börtönből szabadult férfi rájuk szólt az egyik ingatlanból.. A sértett visszaszólt neki, a gyanúsított pedig kijött a lakásból. Veszekedni, majd verekedni kezdtek. Ennek során mindketten a földre kerültek, és a sértett egyik társa választotta szét őket.

A sértett végül a barátaival együtt elhagyta a helyszínt, de rövid idő múlva azt tapasztalták, hogy több férfi szalad utánuk, közöttük a börtönből szabadult férfi is, kezében az 1 méter pengehosszúságú tárggyal. A menekülő férfi megbotlott, így a gyanúsított utolérte, és az éles eszközzel több esetben a fején és a tarkóján is megütöttet, aki zúzódásos, illetve vágott sérülést, valamint a koponyacsont egy darabjának leválásával járó sérülést szenvedett el.

A bántalmazásnak azzal lett vége, hogy a börtönből kijött férfit az  egyik társa felszólította, hogy hagyja abba a cselekményt.

A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a börtönviselt férfi letartóztatását. Különös tekintettel arra, hogy a férfi – az ellene életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatti büntetőeljárásban – letartóztatásban volt és csak előző nap szabadult.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészségi indítvánnyal, és azonnal elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik