Belföld

Czeglédy borostája: elölről kezdik a fegyelmi eljárást

Még a párnája is rossz helyen volt.

Elölről kezdik a börtönben a Czeglédy Csaba ellen folyó fegyelmi eljárást, amely azért indult, mert az előzetes letartóztatásban lévő expolitikus szakállviselési engedély nélkül növesztett borostát, és tiszteletlenül viselkedett az ezt szóvá tévő bv-tiszttel – írja a hvg.hu, amely megszerezte az eljárás dokumentumait.

A tragikomikus ügy másodfokig jutott, majd jogerősen úgy döntöttek, meg kell ismételni az egész procedúrát. A „tényállás” az, hogy Czeglédy a bekerülésekor róla készített nyilvántartási fotóhoz képest többnapos borostával lépett be a bv-tiszt irodájába, amivel engedély nélkül megváltoztatta a külsejét. A bv-tiszt azt állítja: Czeglédy kijelentette, hogy nem fog megborotválkozni, majd „tiszteletlenül” a szavába vágott, és „hamisan vádaskodva” azt mondta, hogy a tiszt csak kötözködik vele.

Ráadásul az ágyrendje sem volt megfelelően kialakítva.

Czeglédy az eljárásban elismerte, hogy egy idő után éles hangnemre váltott, mert felbosszantotta, hogy a tiszt több mindenbe belekötött, például abba, hogy rossz helyen van a párnája. Azt viszont tagadta, hogy engedély nélkül változtatott volna a külsején, mert eleve hatnapos borostával szerepel a bekerüléskor készült fotókon. Azt mondta, az utasításokat mindig végrehajtja, de nem kapott kifejezett utasítást borotválkozásra.

Az eljárásban aztán megállapították, hogy több ponton megsértette a házirendet, az ugyanis kimondja, hogy „a személyi állománnyal való együttműködése során köteles kulturált magatartást tanúsítani”, és az utasításokat nem bírálhatja. Súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy már kétszer volt fenyítve, az egyik esetben azért vették elő, mert túl sok könyvet tartott a zárkájában.

Czeglédy ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az ügyészség szerint a volt szocialista önkormányzati képviselő olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálót alakított ki, amelynek tagjai nem vallották be, vagy nem fizették be az áfát és az szja-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik